instagram

Το όραμα όλων όσων συνέβαλαν στη δημιουργία του Ομίλου μας είναι να έρθουν τα παιδιά και οι νέοι της Κέας κοντά στη θάλασσα και τον ναυτικό αθλητισμό. Σταθερή επιδίωξή μας είναι να μεταδώσουμε στα παιδιά μας την αγάπη αλλά και τον σεβασμό προς τη θάλασσα. Για να επιτευχθεί δε o στόχος αυτός δεν υπάρχει καλύτερο από την εξοικείωση με το θαλασσινό στοιχείο. Ζούμε σε μία χώρα που περιτριγυρίζεται από θάλασσα. Είμαστε ένας λαός κατεξοχήν ναυτικός. Οι Έλληνες μέσα στους αιώνες μεγαλούργησαν μέσω των θαλασσίων οδών. Στον ΝΑΟ ΚΕΑΣ όραμα μας είναι να αποκτήσουν τα παιδία μας ναυτοσύνη.

 

ΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ

Η Τρίαινα στόχων στου ΝΑΟ ΚΕΑΣ συνίσταται στα ακόλουθα:

  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
  • ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
  • ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (ΟΜΑΔΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΑΡΩΓΗΣ)

Αναλυτικότερα:

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Βασικός στόχος είναι να αποτελέσει ο Όμιλός μας φορέα ανάπτυξης και διάδοσης του ναυταθλητισμού στο νησί της Κέας, πρωτίστως όμως να διαδώσει την αγάπη και τον σεβασμό προς τη θάλασσα.

Σκοπός του ΝΑΟ ΚΕΑΣ είναι να προσφέρει ναυταθλητικές δραστηριότητες κυρίως σε νέους, που έως τώρα δεν είχαν εξοικείωση με τη θάλασσα. Μέσο για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι η ενθάρρυνση και η καλλιέργεια της αγάπης προς τη θάλασσα σε συνδυασμό με το ιδεώδες του αθλητισμού και του φίλαθλου πνεύματος, στοιχεία τα οποία έχουν πρωτεύουσα σημασία στην ανάπτυξη και ολοκλήρωση της προσωπικότητας του ατόμου. Πιο συγκεκριμένα, οι δράσεις του Ομίλου κατατείνουν στην εκπαίδευση παιδιών σχολικής ηλικίας σε δημοφιλή αθλήματα της θάλασσας, όπως ιστιοσανίδα, ιστιοπλοΐα κλειστού κόλπου και αργότερα ανοικτής θάλασσας, κολύμβηση, υδατοσφαίριση, κωπηλασία, αυτόνομες καταδύσεις κ.ά.

Μέσα για την επιτυχία αυτού του σκοπού του Ομίλου είναι η ίδρυση γυμναστηρίων και κάθε άλλης φύσης αθλητικών εγκαταστάσεων, η ίδρυση και λειτουργία αγωνιστικών τμημάτων (κολυμβητικού θαλάσσιου σκί, υποβρύχιας κολύμβησης, ιστιοπλοΐας κ.α), η λειτουργία εντευκτηρίου και γηπέδων άθλησης και η διοργάνωση αγώνων.

 

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Εκτός από την κύρια ναυταθλητική εστίασή του και την συμβολή του στην πολιτιστική ζωή του νησιού, ο ΝΑΟ ΚΕΑΣ φιλοδοξεί να αναπτύξει συμπληρωματικές δράσεις που έχουν σχέση με τη θάλασσα και το περιβάλλον της. Τέτοιες δράσεις είναι ο καθαρισμός των ακτών, καθώς ο καθαρισμός από κοινού με άλλους φορείς του βυθού του Βουρκαριού και του λιμανιού της Κορρησίας. Επίσης δρομολογείται συνεργασία με τον οργανισμό HELMEPA δηλαδή την «Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος», καθώς και με την οργάνωση MedSOS για την προστασία και διάσωση της Μεσογείου.

 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ (ΟΜΑΔΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ ΑΡΩΓΗΣ)

Ανάλογου ύφους δράσεις και συνεργασίες αποτελούν η εθελοντική ομάδα “NAOK-Safety@Seas” που θα αποτελείται από εκπαιδευμένα και πιστοποιημένα μέλη του ΝΑΟ ΚΕΑΣ για την παροχή βοήθειας στη θαλάσσια περιοχή του νησιού της Κέας, κάνοντας χρήση πλωτών του ίδιου του Ομίλου.

 

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Ο Όμιλος μας φιλοδοξεί να σταθεί αρωγός του Δήμου Κέας στο πολιτιστικό τομέα αναλαμβάνοντας τη διοργάνωση πολιτιστικών, ψυχαγωγικών και μορφωτικών εκδηλώσεων, μόνος ή από κοινού με άλλους συλλογικούς φορείς του νησιού.

Μεταξύ των στόχων του Ομίλου είναι και η ανάδειξη της ιδιαίτερης παράλιας περιοχής που ξεκινάει από τον προϊστορικό οικισμός της Αγ. Ειρήνης και εκτείνεται μέχρι την παραλία της Κόκκας, εκεί όπου την εποχή του ατμού το φυσικό και ασφαλές λιμάνι αποτελούσε για τα ατμόπλοια Σταθμό Ανεφοδιασμού μέσω φορτηγίδων με κάρβουνο (Κοκ). Στην περιοχή αυτή βρίσκονται διατηρητέα κτίρια συνδεδεμένα με την βιομηχανική ιστορία του νησιού, η αναστήλωση και ανάδειξη των οποίων θα συμβάλει στην ευρύτερη ποιοτική αναμόρφωση της περιοχής.