instagram

Δραστηριότητες - Εκδηλώσεις

Previous Next

Στο πλαίσιο εορτασμού της 10ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού επισκεφθήκαμε την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 το Δημοτικό Σχολείο Κορησσίας. Ο προπονητής και μέλος της Εθνικής μας Ομάδας Βαγγέλης Δολιανίτης μίλησε στους μαθητές όλων των τάξεων του δημοτικού για την κινητήρια δύναμη του ανέμου, την θάλασσα -και τον σεβασμό που αυτή απαιτεί από όλους μας- και βεβαίως για το άθλημα της ιστιοπλοΐας, παρουσιάζοντας τους τύπους σκαφών που ο Όμιλος διαθέτει για την εκμάθηση της ιστιοπλοΐας τρίγωνου (Lazer και Όπτιμιστ). Ήταν μία πρώτη «συνάντηση γνωριμίας» με τους μικρούς μαθητές, που έτυχε θερμής ανταπόκρισης τόσο από τους ίδιους όσο και από τις εκπαιδευτικούς τους.

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του ΝΑΟΚΕΑΣ υποδέχτηκε τους μαθητές της 2ας και 3ης τάξης από το Λύκειο της Χώρας. Από τις ερωτήσεις των μαθητών και την σχετική συζήτηση που αναπτύχθηκε, προκύπτει ότι η παρουσίαση έτυχε ιδιαίτερα θετικής ανταπόκρισης. Ελπίζουμε σύντομα να μας δοθεί η δυνατότητα και για την αντίστοιχη παρουσίαση σε πρακτικό επίπεδο.

Previous Next

Τον Αύγουστο τα παιδιά της Τζιας κάνουν ιστιοπλοΐα! Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, ο Όμιλος διοργάνωσε για παιδιά ηλικίας δημοτικού και γυμνασίου μαθήματα ιστιοπλοΐας. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε τον Αύγουστο στον Κόλπο του Αγ. Νικολάου με σκάφη Όπτιμιστ και Λέιζερ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όσους γονείς μας εμπιστεύθηκαν και φέτος τα παιδιά τους, καθώς και όσους με τον τρόπο τους στάθηκαν αρωγοί στη προσπάθεια του Διοικητικού Συμβουλίου να αρμενίσουν για άλλη μια χρόνια τα σκαφάκια του ΝΑΟΚΕΑΣ. Μεταξύ αυτών ιδιαίτερη μνεία οφείλεται στον Γιώργο Κορασίδη που έχει το παρκινγκ σκαφών και το πρατήριο βενζίνης στην Κορησσία για όλη την προσπάθεια που κατέβαλε στην προετοιμασία του φουσκωτού μας «ΝΑΥΤΙΛΟΣ» καθώς και στον Στέφανο Αλεξάνδρου του Εστιατορίου «ΜΑΓΑΖΕΣ» στην Κορησσία επίσης για την δική του ιδιαίτερη χορηγία. Τις ειλικρινείς ευχαριστίες μας και στους δύο.

Previous Next

Την Κυριακή 29 Ιουλίου  ο Όμιλος μας οργάνωσε στο Πολιτιστικό Κέντρο Στυλιανός Ρέστης, εκδήλωση με κεντρική ομιλήτρια την Εκπαιδευτή κολύμβησης Ισμήνη Βουτσινά. Θέμα της εκδήλωσης «Ασφάλεια στο νερό». Η παρουσίαση ήταν επικεντρωμένη σε καλές πρακτικές για την ασφάλεια κυρίως των παιδιών στην θάλασσα αλλά και γενικότερα κάθε λουόμενου. Ακολουθήσε συζήτηση μεταξύ των γονέων που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και της Ομιλήτριας. Στο τέλος της εκδήλωσης έγινε και η απονομή των αναμνηστικών διπλωμάτων  στα παιδιά που παρακολούθησαν τον φετινό κύκλο μαθημάτων κολύμβησης στην παραλία του  Οτζιά.

Previous Next

Φέτος (2018) το καλοκαίρι ο Όμιλος οργάνωσε εκ νέου  μαθήματα κολύμβησης για παιδιά στην παραλία του ΟΤΖΙΑ. Με την καθοδήγηση της έμπειρης εκπαιδεύτριας μας Ισμήνης Βουτσινά,  τα 15 «Τζιωτόπουλα» ηλικίας από 5 έως 7 ετών που συμμετείχαν στο πρόγραμμα του ΝΑΟΚΕΑΣ είχαν την δυνατότητα να βελτιώσουν τις ικανότητες τους στο νερό (πλεύση και τεχνική) αποκτώντας έτσι περισσότερη εξοικείωση με το υδάτινο στοιχείο.

Previous Next

Όπως και τις προηγούμενες χρονιές, έτσι και φέτος ο Όμιλος μας διοργάνωσε πρόγραμμα εκμάθησης ιστιοπλοΐας τριγώνου. Συμμετείχαν 20 παιδιά ηλικίας τάξεων δημοτικού γυμνασίου. Προπονητής μας και φέτος ο εξαιρετικός Νίκος Χρυσός. 

Previous Next

Ο Δήμος Κέας σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος - HELMEPA και τον Ναυτικό Αθλητικό Όμιλο Κέας (Ν.Α.Ο.ΚΕΑΣ) οργάνωσε την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017, εθελοντική δράση για τον καθαρισμό της ακτής στην Κορησσία, με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων μας στην προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος.